EN | RU

ПРО ПРОДУКЦІЮ СТАТТІ Досвід застосування продукції Bionet в отоларингології
Досвід застосування продукції Bionet в отоларингології e-mail

Активний бальзам БІОНЕТ (Бійовіс)Моє знайомство з компанією BIONET (Biyovis) відбулося в 2003 році. Коли на прийом прийшов пацієнт С. 1930 р. народження, і повідомив, що у нього «зажило» хворе вухо, покращився слух після застосування Активного бальзаму. Ідея використовувати Активний бальзам для загальнозміцнюючого лікування у хворого виникла не у зв'язку з вухом, з яким він звертався 2-3 рази в рік із загостренням гнєточення, а в зв'язку з більш важливими проблемами в організмі, пов'язані з хірургічними втручаннями в черевній порожнині малого тазу. Хвороба оперованого шлунка, аденоми простати, на його думку, після п'ятикратного втручання хірургів послабили організм і призвели до самоствердження, що потрібна альтернатива в досягненні задовільного стану.
Хворий послідовно йшов до мети: він вживав Активний бальзам всередину і зовні, змащуючи шкіру в проекції пошкоджених органів, укладав тампони в зовнішній слуховий прохід, застосовував Лукаб-Магнатор. Наполегливість людини похилого віку гідні похвали і служать прикладом для наслідування багатьом нашим пацієнтам. На лікування було використано три упаковки Активного бальзаму. На контрольному ЛОР-огляді дійсно виявилося повне загоєння центральної перфорації барабанної перетинки розміром 3-4 мм в діаметрі, що призвело до поліпшення слуху на 25%. З тих пір пройшло 1,5 року. В даний час стан вуха стабільне, цілісність барабанної перетинки зберігається. Пацієнт С. активний, сповнений життєвих сил.
Дивовижний результат загоєння хронічного гнійного середнього отиту понад 30-річної давності дав мені поштовх для роботи в цьому напрямку і з іншими пацієнтами.
Висока енергетична цінність Активного бальзаму в регенерації тканин будь-якого органу безперечна.

Хронічний гнійний середній отит (ХГСО) — хронічне гнійне запалення середнього вуха - це невиліковний гострий гнійний отит.
Для нього характерні:
а) стійка перфорація барабанної перетинки;
б) постійне або періодично поновлювальне гноєточення;
в) зниження слуху.

ХГСО прийнято ділити на 2 групи:
1. Отити з перфорацією в натягнутій частині барабанної перетинки, називаються мезотимпанітами;
2. Отити з крайовим проривом в ненатягнутій частині барабанної перетинки, називаються епітимпанітами.
Запалення середнього вухаПерфорація буває самою різною як за величиною (від шпилькової головки до повного дефекту), так і за формою (від круглої до щілиноподібної). Великий прорив може бути розділено Рубцевими перемичками, зрощення можуть бути не тільки на барабанній перетинці, але і між слуховими кісточками. Потовщення і набряклість слизової оболонки лабіринту стінки барабанної порожнини постійно доповнюють отоскопічну картину, нерідко бувають грануляції та поліпи. Залежно від цих змін страждає звукопроведення. Виділення з вуха різні: слизові, гнійні, кров'янистої-гнійні. Як правило, вони без запаху. Неприємний запах вказує на наявність анаеробної інфекції або на затримку гною в слуховому проході. По течії і результату мезотимпаніти вважаються більш доброякісними, ніж епітимпаніти. При хронічному епітимпаніті паталогічний процес розвивається в надбарабанном просторі, причому уражається не тільки слизова оболонка, але і кісткові стінки барабанної порожнини.
Дуже часто ХГСО ускладнюється карієсом, грануляціями, поліпами, холестеатомою. Одним з ранніх ознак перерахованих ускладнень є головний біль.
В даний час під моїм наглядом застосовують Активний бальзам для 10 вушних хворих у віці від 15 до 74 років.
У групі епітімпаніта двоє хворих піддані хірургічному лікуванню в минулому з невдалим результатом: в одного залишилася неповна епідермизація післяопераційної порожнини з хронічним гноєточенням, зростанням грануляцій; у другого хворого в післяопераційному періоді розвивався отогенний церебральний арахноід з повною втратою слуху на оперованого вусі. Предметом турботи у даного хворого є інше вухо - з мезотимпанітом, яке є джерелом залишившогося пошкодженого слуху. Складність допомоги такому пацієнту очевидна, у 43-річному віці він став інвалідом, непридатним до роботи водієм.

Методика застосування Активного бальзаму дуже проста:

два рази в день бальзам вводиться в вховой прохід ватними тампонами і втирається в шкіру завушних областей, а також кладеться під язик. Бальзам не викликає негативних відчуттів, печіння та свербежу. В групі спостережуваних пацієнтів не було загострень. Поліпшення при отоскопії відзначаються вже в перші дні: виділень стає менше, структури розглянутих порожнин стають різними, йдуть гіперемія і набряк слизової, видима частина лабіринтової стінки барабанної порожнини відсувається, збільшуючи обсяг порожнини. Поліпшується вентиляція і дренаж середнього вуха, що суб'єктивно приносить хворому полегшення: зникають головний біль, важкість у голові, вушний шум, поліпшується слух.

Отже, за даними контрольної отоскопії визначаються такі критерії ефективного лікування Активним бальзамом BIONET:
• кількість виділень з вуха, їх характер;
• зменшення застійної гіперемії і набряку слизової оболонки барабанної порожнини;
• припинення гноєточення;
• облік динаміки скарг хворого;
• результати дослідження слухової функції.

Отримані результати підкреслюють багатопрофільну дію екстракту Гінкобілоби (складової Активного бальзаму) на хронічний гнійний процес у вусі:
• імуномодулюючу через вироблення інтерферону;
• антибактеріальна (зникає осередок гноєрідної інфекції, в більшості це змішана інфекція);
• антиалергійна (за багато років хвороби формується бактеріальна та медикаментозна алергія);
• регенеративну (здатність відновлювати дефекти в анатомічній будові органа слуху);
• поліпшує функцію слуху через позитивний вплив на трофіку судин і нервів, часткового відновлення звукопередаючої і звукосприймаючої систем вуха;
• захисне (відкрита система пошкодженого середнього вуха по суті контактує із зовнішнім середовищем і потребує постійного захисту від несприятливих факторів);
• рефлекторне (вплив через активні точки на вушній раковині в проекційних зонах, від яких йде позитивний вплив як на віддалені внутрішні органи, так і на організм в цілому).

Лунякова Т. Г.,
лікар - отоларинголог,
м.Черкаси

 


 

ДОМАШНЯ АПТЕЧКА
BIONET

Домашня аптечка БІОНЕТ: Активний бальзам, Гель та Еліксир Dentomed

АКТИВНИЙ БАЛЬЗАМ,
ГЕЛЬ і ЕЛІКСИР - 
засоби невідкладної допомоги

ВІТАМІНИ
БІОНЕТ

Вітаміни на натуральній основі BIONET

на натуральній основі

ОЧИСНИКИ ПОВІТРЯ
SELVA


Озонатори СЕЛВА


Чисте повітря –
запорука здоров'я!

Ресурс не є офіційним сайтом компанії BIONET® та діє на правах дистриб'ютора. inst fb tg yt ^ На початок сторінки ^